Työkaveri antoi pussillisen raparpereja. Mitäpä muutakaan tekemään kuin raparperipiirakkaa! Löysin muutama vuosi sitten netin syövereistä yhden parhaimmista ohjeista, klik. Tällä ohjeella pohjasta tulee ihanan kuohkea. Ja päällehän voi laittaa mitä tahansa omenasta mansikoihin ja raparperiin.
![]() |
hyvää oli vaikka taisi jäädä vähän liian vaaleaksi päältä. |
Tässä vielä ohje kirjoitettuna tänne:
1 kananmuna
1 dl sokeria
1 dl maitoa
0,5 dl öljyä tai juoksevaa margariinia
2,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl kauraleseitä
1,5 tl leivinjauhetta
Pinnalle:
2–5 dl raparperinpaloja
2–4 rkl sokeria
Voitele halkaisijaltaan noin 25-senttisen piirakkavuoan pohja ja reunat.
Vatkaa muna ja sokeri vain kevyesti sekaisin, lisää maito ja öljy ja sekoita seos tasaiseksi. Mittaa sekaan jauhot, kauraleseet ja leivinjauhe. Sekoita vain sen verran, että ainekset sekoittuvat. Kaada taikina vuokaan. Ripottele pinnalle raparperinpalat ja sokeri. Paista 200-asteisen uunin alimmalla ritilätasolla noin 25 minuuttia, kunnes piirakan pinta on kauniin ruskea. Tarjoa haaleana tai kylmänä vaniljajäätelön tai vaahdotetun vaniljakastikkeen kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti